top of page
groepsfoto.jpg

Toekomst Telt

Toekomst Telt of TT is een apolitieke en onafhankelijke burgerbeweging (VZW) die zich samen met alle burgers wil inzetten voor Mens en Milieu in Heusden-Zolder. Netwerken is ons motto want samen kunnen we meer bereiken: maatschappelijk middenveld, gemeentelijke en overheidsdiensten, elke individuele burger.

 

Onze focus ligt op de kwetsbare burger, de schaarse groene ruimte, een duurzame samenleving. De 17 duurzame doelstellingen van de verenigde naties zijn onze basis (17 SDG’s). Wij gaan voluit voor burgerparticipatie en willen werken aan de opstart van een onafhankelijke burgerraad.

Toekomst Telt want Future Matters!

Nieuws

Onze inzet

17 SDG's

TT baseert haar werking op de 17 duurzame doelstellingen van de Verenigde Naties of de 17 SDG’s (Sustainable Development Goals). Ook voor onze gemeente zijn deze de basis van het beleid.

Mens

4 thema’s staan voor ons voorop: diversiteit, waardigheid, inclusie en solidariteit.

 

Binnen de 17 SDG’s lezen we: geen armoede en honger, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid waardig werk, ongelijkheid verminderen, vrede, justitie en sterke publieke diensten.

Mileu

4 thema’s staan voor ons voorop: ruimte/mobiliteit, natuur, energie, duurzaamheid.

 

Binnen de 17 SDG’s lezen we: betaalbare en duurzame energie, industrie, innovatie en infrastructuur, duurzame steden en gemeenschappen, verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie, leven in het water en op het land.

Interesse om aan te sluiten?

Wil je meewerken aan de Toekomst van onze gemeente? Stuur ons dan even een bericht en we nemen contact met je op!

bottom of page